Vakantiepark `t Akkertien

Excursies

In de omgeving: 0km

Historische stadswandeling: Deze wandeling gaat langs de belangrijkste monumenten in Vollenhove. Daarbij wordt een bezoek gebracht aan de Grote Kerk (St. Nicolaas kerk). Hier wordt aandacht besteed aan bouwkunst, kerkinterieur en kerkelijk gebruiken. In de historische tuin van "Marxveld" wordt aandacht besteed aan vele eeuwen tuinarchitectuur.

Vanaf de toren van de Kleine Kerk heb je een mooi uitzicht over de tuin en de stad. In de tuin en in het park van "Old Ruitenborgh" staat een havezate, die vele jaren dienst heeft gedaan als gemeentehuis. Verder heeft deze stad nog mooie oude gevels en is het oorspronkelijke middeleeuwse stratenpatroon nog duidelijk herkenbaar. Een bezoek aan de oude winkel en Cultuur Histories Centrum is ook mogelijk.

Geologische tocht:
Het land van Vollenhove is één van de stuwwallen-landschappen in Nederland. Daaromheen ligt een laagveengebied. In deze excursie zijn opgenomen een bezoek aan:

  • Het geologisch monument (stuwwalprofiel), met overblijfselen van keileemkliffenen een smeltwaterdal;
  • Bezoekerscentrum "De Wieden" laaggveengebied / verlandingsprocessen e.d.);
  • Mogelijkheden tot grondboringen;
  • Een tocht over stuwwallen en langs karakteristieke boerderijen, oude houtwallen en het kasteel "De Oldenhof".

Het Cultuur Historisch Centrum, Bisschopstraat 36 te Vollenhove biedt stadswandelingen aan onder leiding van een gids. Informatie hierover te verkrijgen na reserveringen@chcvollenhove.nl.

Excursies

Meer In de omgeving